Törtarany felvásárlás garantált áron a Magyar Aranykereskedő Zrt- nél nyitvatartási időben.

A törtarany ára 14K 19.000Ft illetve 18K 30.000Ft nyilvánvalóan nem lehet, pedig sok ilyen hirdetéssel találkozunk. Ha ténylegesen felvásárolná bárki ennyiért a törtaranyat, akkor az ékszerboltok kiürülnének, mert az ékszerbolti árak alacsonyabbak ezeknél az abszurd kiírt áraknál. Arany eladás biztonságos helyen, a felvásárlási áraink valóságosak, a kiírt arany felvásárlási árakat garantáltan kifizetjük. Az árakat lentebb láthatja.

Arany felvásárlás, adás-vétel 1 grammtól! A törtarany felvásárlási ideje mennyiségtől függően 5-15 perc.

Törtarany felvásárlási ára (forint)


Legutóbb frissítve: 2024.04.24. 16:50:35
8 K9 K10 K11 K12 K13 K14 K15 K16 K17 K18 K19 K20 K21 K22 K23 K24 K900 ‰986 ‰
8 2659 29910 33211 36512 39813 43114 46415 49716 53017 56418 59719 63020 66321 69622 72923 76224 79522 31624 448
Magyar Aranykereskedő Zrt., és Befektetési Arany Kft
Telefon: +36 1 792 1552 | Mobil: +36 20 975 0846

Mi a törtarany, mi minősül törtaranynak a törvény megfogalmazása alapján?

A Kereskedelmi Vámtarifa ( vtsz. ) az áfa törvény szempontjából irányadó 2002. év. jún. 31. napján hatályos magyarázata alapján a 7112 vtsz. alá tartozik többek között

  • fémtörmelék és – hulladék amely cssak nemesfém visszanyerésére, továbbá vegyi üzemekben, mint alapanyag használható fel.
  • Az elsősorban nemesfémek visszanyeréséhez használt, nemesfémet vagy nemesfémet tartalmazó bármiféle törmelék és hulladék.
  • Kiselejtezett, elhasznált vagy tört áru / asztalnemű aranyműves és ezüstműves – áru, mely többé eredeti használati céljának megfelelően nem használható.
  • Az eladhatatlan zálogáru – aranyékszer leselejtezéséről a tulajdonos jogosult határozni, ezek indokai lehetnek, elavult, erősen elkopott, nincs benne hiteles fémjel. Az ilyen áru a leselejtezés, kikövezés és roncsolásos vizsgálat után törtaranynak minősül, ezért a hatályos jogszabályok figyelembe vételével fordított áfás számlával vásároljuk fel.
Cégek figyelmébe ajánljuk: Az áfa Tv 2007. évi CXXVII. törvény 142. § (1) bekezdés d. pontja alapján az adót a termék beszerzője fizeti a 6. számú mellékletben felsorolt termékek értékesítése esetén ( fordított adózás ) VTSZ 7112 Nemesfém – és nemesfémmel platírozott fémhulladék és törmelék; más nemesfémet vagy nemesfém vegyületett tartalmazó hulladék és törmelék elsősorban nemesfém visszanyeréséhez.

Az aranyfelvásárlás feltétele a nemesfém vizsgálat.

Ez azt jelenti, hogy pontos információt kapsz arról, hogy mekkora mennyiségű aranyad van összesen, részletesen kibontva (14K, 18K, 24K) azaz, milyen finomságú aranyból hány gramm van. Ha szükséges, akkor a röntgen berendezésünkkel mérjük ki az arany finomságát, így pontosan fogod tudni milyen értékkel rendelkezel. Mind a fémjelzett, mind a fémjelzetlen, de akár sérült, szakadt ékszereket is azonos áron vásároljuk meg.

Az arany felvásárlás újrahasznosítási céllal történik. Ha az ékszer idegen anyagot (kő, gyöngy, porcelán) tartalmaz, azt a vásárlás előtt eltávolítjuk. A fehérarany, vörösarany ára nem különbözik a sárga arany árától. Árát a finomság alapján határozzuk meg. Azon ékszerek esetén, ahol drágakő is van ott a drágakőre (gyémánt, zafír, rubin, smaragd…stb.) külön árajánlatot adunk.

Áraink a törtarany vagy más nemesfém tárgy kő és idegen anyag nélküli tömegére vonatkoznak.

Törtaranyért befektetési aranyat

Bizony! Különleges lehetőség akkor, ha sok törtaranyad van, de szeretnél egy sokkal átláthatóbb megoldást, mert kicsit átláthatatlan “szürke folt” a Karát meghatározás és nehéz meghatároznod otthon, hogy vajon mennyi aranyad is van, és az milyen értéket képvisel. Több féle Karát, össze-vissza ékszerek egy kupacban. Egyszerűbb a szállítása is.

Ugye mennyivel letisztultabb és átláthatóbb? Akkor nézzük a matekot, hogyan is számítjuk be a törtaranyadat befektetési aranyba.

2g 14K törtarany = 1g befektetési arany

Tudom, most jön a kérdés, hogy miért jó ez Neked, és hogy a matek nem is jön ki, de gondolkozzunk együtt. 2g 14K-os törtaranyban, ha minden stimmel vele, akkor 1,16g színarany van. Eddig ez törtarany volt, kisebb a felvásárlási értéke, hiszen ahhoz, hogy ebből színarany legyen finomítani kell (kivonják a különböző fémeket pl.: réz, ezüst, nikkel, majd elkészítik belőle a színarany tömböt és végül csomagolják). Ezért kisebb összeg a törtarany felvásárlási ár.

Amikor már befektetési aranyad lesz, akkor annak magasabb a felvásárlási értéke, hiszen minden folyamaton átesett, egyszerűbb az értékesítése, értékállóbb, jobban áttekinthető mennyi az arany mennyiség “pénzed” van. Minden országban elismerik, folyamatosan figyelhető az ár, és átlátható aranytartalék.

Hogyan is készül a színarany tömb?

Az aranytömb előállításának alapanyaga a 999.9 ezrelék finomságúra színarany, ez a gyakorlatban 24 karátos arany. A finomított aranyat formába öntik, majd hengerelik az előírt vastagságúra attól függően, hogy hány grammos aranytömböt készítenek belőle. Az elkészült aranylemezből kidarabolják a befektetési arany méretének megfelelő lapkákat, ezután tükörverettel látják el. Az elkészült arany lapkákon rajta van a aranyfinomító fémjele, a befektetési arany súlya és az arany finomsága, 999.9 ezrelék. Az aranytömb sorszámát ezután teszik rá lézergravírozással.

A tükörveretes befektetési arany lapkák minőségét egyenként ellenőrzik, tanúsítványt készítenek hozzá, és átlátszó kemény műanyag csomagolásban hozzák forgalomba. A lezárt csomagolásban van a befektetési arany tanúsítványa.

Az Öntött formájú aranytömbök már megjelenésüket tekintve is tömb formájúak. A finomított aranyat öntőformába öntik, és a kihűlt arany tömbökbe hidraulikus préssel belenyomják a befektetési arany súlyát, a finomító fémjelét és azt, hogy 999.9 ezrelék finomságú. A sorszámozás ezeknél a tömböknél is utólagosan készül, minden darab egyedi sorszámmal van ellátva. A tanúsítvány a 100 grammos aranytömböknél a csomagolásba van beépítve, a 250 grammot meghaladó súlyú aranytömbök tanúsítványa külön arany pecséttel ellátott certficate. A 250, 500, és 1000 grammos aranytömbök nincsenek gyárilag csomagolással ellátva, de a Magyar Aranykereskedő Zrt. által forgalomba helyezett tömbök fóliába vannak csomagolva, ezek felbontása nem rontja az aranytömb értékét, de fontos mind a tanúsítvány, mind pedig az aranytömb sérülésmentes állapotának megőrzése.

A fizikai arany, befektetési arany formában történő megvásárlása kiemelten biztonságos befektetés abban a tekintetben, hogy mi birtokoljuk azt. A befektetés elvesztésének esélye nagyon csekély, elsősorban a gondos őrzéssel áll összefüggésben a kockázat.